Subota, 24 Februara, 2024

Građani žele čist zrak, održana mirna protestna šetnja

Mirnom šetnjom građani Tuzle, željeli su ukazati na veliki problem aerozagađenja u ovom gradu. Grupa „Pokret za čist zrak“ koja se oformila na društvenoj mreži Facebook organizator je mirnih protesta. Ističu da ovim protestima na demokratski način žele pokazati da je ovo veliki problem koji se tiče svih, ne samo građana Tuzle.

„Ovim okupljanjem želimo da pokažemo svim nivoima vlasti ali i pojedincima koji lože sve i svašta da smo protiv toga i da želimo čist zrak za našu djecu. Iz tog razloga morali smo nešto uraditi, a jedna od stvari je ova mirna šetnja, kojom želimo na demokratski način da pokažemo, da želimo čist zrak za sve nas.“ – kaže Srđan Janjić, jedan od organizatora mirnih protesta i član grupe “Pokret za čist zrak”

Više od tri stotine građana okupilo se na Trgu slobode ističući da zaista žele da se ovaj veliki problem konačno riješi.

Volonteri grupe „Pokret za čist zrak“ simbolično su građanima Tuzle podijelili i zaštitne maske. Nakon okupljanja, građani su krenuli u gornji dio grada, kako bi šetnjom sa maskama na licu, iskazali svoje nezadovoljstvo. (RTV SLON)

VIJESTI

Najnovije vijesti