Četvrtak, 7 Decembra, 2023

Izvještaj sa sjednice OV Srebrenik, 29.12.2018.godine

U Srebreniku je odrzana 28. po redu sjednica Općinskog vijeća , a posljednje zasijedanje u ovoj kalendarskoj godini bilo je u znaku usvajanja Odluke o  budžetu Općine Srebrenik za 2019.g.  Budžet ove općine za narednu godinu planiran je u iznosu od 14 miliona i 635 hiljada KM , a uz ovu odluku usvoje je i Program izgradnje infrastrukture za 2019.g. u ukupnom iznosu od 2 milion i 659 hiljada KM.

Općinsko vijeće Srebrenik na svojoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici , sa 25 glasova za i 2 protiv , usvojilo je budzet ove općine za 2019.g, u ukupnom iznosu od 14 miliona i 635 hiljada KM. Primjedbe prilikom samog usvajanja dnevnog reda , na ponudjeni dokument u formi ptijedloga , imali su vijećnici SDA   ističući da je  ukupan iznos općinskog budzeta za narednu godinu povećan  za više od 2 miliona KM , u odnosu na ranije ponudjeni nacrt ovog dokumenta . Pojašnjavajući razlog povećanog iznosa u konačnom prijedlogu , načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović  je istakao da je povećanje   za 2 milion i 100 hiljada KM , uslijedilo  zbog prenesenih a neralizovanih sredstava u ovoj godini za pojedine projekte i investicije , čija se realizacija očekuje u narednoj kalendarskoj godini. Riječ je o projektima putne infrastrukture , korićenja rijeke Tinje , komunalne infrastrukture i sl. , a za čiju realizaciju su sredstva obezbjedjena sa viših nivoa vlasti i drugih izvora finansiranja.

Uz ovaj strateški dokument , vijećnici su podržali i Program izgradnje infrastrukture za 2019.g. u ukupnom iznosu od 2 miliona i 659 hiljada KM , od čega će milion i 200 hiljada Km biti izdvojeno za popravak , održavanje i izgradnju objekata vodosnabdijevanja i kanalizacije , a 130 hiljada KM , izmedju ostalog  i  za izgradnju poslovnih zona. U pogledu realizacije Programa uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2019.godinu , koji je takodje usvojen na današnjoj vijećničkoj sjednici , u različite projekte po ovom programu , uložena će biti sredstva u ukupnom iznosu od 2 miliona i 195 hiljada KM. Na današnjoj sjednici  ,između ostalog , obavljena je rasprava i o realizaciji programa rada Općinskog vijeća i Općinskog načelnika za narednu godinu , kao i Prijedlogu Programa obavljanja usluga zajedničke komunalne potrošnje za 2019.godinu.

DK

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI