Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Jesu li električna vozila budućnost ?

Šef Stellantisa Carlos Tavares kaže da su u tom velikom koncernu spremni prilagoditi svoju električnu strategiju na temelju rezultata važnih izbora u SAD-u i Evropi sljedeće godine.

Dok je nedavno razgovarao s novinarima u Fiatovoj tvornici Mirafiori u Torinu, Carlos Tavares je istaknuo da će proizvođač automobila pozorno pratiti rezultate izbora za Evropski parlament i predsjedničke izbore u SAD-u te je priznao da će Stellantis morati odgovoriti ako politka i javnost traže manji broj električnih vozila.

Uglavnom, Tavares tvrdi da veliki automobilski koncern (Fiat, Peugeot, Jeep, Opel…) može brzo promijeniti strategiju.

Zasad Stelantis ne odustaje od svoje strategije, odnosno i dalje ima u planu prebacivanje isključivo na električne modele 2030. godine na evropskom tržištu. No planovi se mogu promijeniti. Sve ovisi o politici, evropskoj i američkoj. Također, čini se da ni kupci trenutno nisu punim srcem prigrlili evropsku tranziciju, prenosi Hak revija.

Čini se da Stellentis igra mudro u ovim nezivjesnim vremenima jer još nije zaigrao sa svim karatama na električni tranziciju. Naime, automobili poput Jeepa Avengera, Peugaota 3008, Opel Mokke, Peugeota 3008… dostupni su na platformama koje omogućuju električne verzije, ali i benzince, dizelaše i hibride.

BIZNISINFO.BA

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti