Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,05 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 20 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 8,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Ocjena kvaliteta zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 25.12.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Mobilna: Banovići dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinicie, osim nekoliko tehničkih, imale i dvije intervencije na gašenju požara i to na području općine Lukavac, naselje Bokavići gdje je došlo do požara na privatnom stambenom objektu (kuća) i kotlovnici te na području Grada Tuzla, naselje Mihatovići gdje je gorio pomoćni objekat (štala). Požari su lokalizirani i ugašeni.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti