Utorak, 18 Juna, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci gasili požare na području Tuzle, Gračanice i Kalesije

Vatrogasne jedinice u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih,  imale su i četiri intervenicije na gašenju požara i to: Grad Tuzla: Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je dvije intervencije na gašenju požara, stan u naselju Stupine kojom prilikom je pričijnjena veća materijalna šteta i požar na dimnjaku privatnog stambenog objekta u ul. Bukinjaska. Općina Gračanica: Vatrogasna jedinica općine Gračanica imala je intervenciju na gašenju požara zapaljenog dimnjaka na privatnom stambenom objektu u naselju Bazen.Općina Kalesija:Vatrogasna jedinca općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Tojšići. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,56 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer nivo je niži za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 11,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Kladanj – Podpaklenik Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj – Podpaklenik saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

R – 455a Poljice – Živinice Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 23.04.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetu Mobilna: Srebrenik dok se na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice nije mogao ocijeniti.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti