Subota, 24 Februara, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili četiri požara

Vatrogasne jedinice na području TK osim jedne tehničke (PVB Tuzla), imale su i četiri intervencije na gašenju požara i to: Općina Gračanica, Vatrogasna jedinica općine Gračanica imala je jednu intervenciju gašenja požara na porodičnoj kući u Gračanici. Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je tri intervencije na gašenju požara, vikendica i sijeno u naselju Duboštica te deponija smeća u naselju Huskići. Požar na deponiji smeća je još uvijek aktivan, ostali požari  su lokalizovani i ugašeni.

 Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,84 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

 Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 17.10.2018 odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, dok se na lokalitetima Lukavac, Živinice, Mobilna ne može ocijeniti.

 NUS 

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“ vršio je uništavanje NUS-a na području općine Orašje, Posavski kanton.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ nastavio je radove na deminiranju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići.

Na području općine Lukavac obavljena primo predaja deminiranog zadatka „Rudnik krečnjaka Vijenac“. Deminirana je površina terena od 18.724, m². Radove je izvela deminerska kompanija UEM iz Sarajeva.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti