Četvrtak, 22 Februara, 2024

U kinu Doma kulture u Srebreniku u okviru Operacije kino prikazan “Bijeli očnjak”

Sinoć je najmlađa publika, a i oni malo stariji u našem kinu uživala u novom animiranom svjetskom ostvarenju. Zahvaljujući menadžmentu JU Centar za kulturu i informisanje i Operaciji kino publika je uživala u projekciji animiranog svjetskog hita” Bijeli očnjak”.

“Ovim je nastavljena uspješna saradnja JU Centar za kulturu i informisanje i Operacije kino “- istakao je Admir Hajrić kinooperater i tehničar Operacije kino koji uvijek rado dolazi u Srebrenik.  Sala je uvijek puna i nada se da će i večeras od 19 sati publika biti u kinu i pogledati domaći hit ” Dobar dan za posao”

Operacija kino ide u susret svojoj publici nudeći novo i drugačije filmsko iskustvo kroz pažljivo pripremljene aktivnosti, sa posebnim fokusom na promociju i razumijevanje filma.

Partner operacije kino je dm drogerie markt Bosna i Hercegovina.

Film DOBAR DAN ZA POSAO u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva, pretpremijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, nakon čega je pozvan u službenu selekciju nekoliko svjetskih festivala. Film je režirao Martin Turk, koji potpisuje i scenarij, a uloge su ostvarili poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Jasna Žalica, Ejla Bavčić… Drama DOBAR DAN ZA POSAO govori o jednoj porodici: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život. Film je koprodukcija BiH, Slovenije i Turske.

Projekcija je od 19 sati, a ulaz je slobodan za sve posjetioce.

VIJESTI

Najnovije vijesti