Utorak, 5 Decembra, 2023

Kiša uzrokovala brojne probleme u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.Zbog veće količine vode na kolovozu, obustavljen je saobraćaj i na magistralnom putu M-5 Kiseljak-Busovača u mjestu Bilalovac.Obilne kiše i topljenje snijega na području Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona pokrenuli su i brojna klizišta.Iz  Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona kazali su da na području Gornjeg Vakufa zabilježeno klizište koje je uništilo dvije kuće, ali da na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba, a u Bugojnu je uslijed izlijevanja Vrbasa urušen pomoćni most.
Naglo topljenje snijega i kiša koja od sinoć pada, prouzrokovali su probleme i u nekoliko zeničkih naselja – izjavio je za Fenu direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

-To je stara boljka u Zenici,  izlili su se potoci, začepili odvodi… U nekoliko naselja imamo problema, ali smo alarmirali Gradsku upravu CZ Zenica pa ćemo pratiti situaciju tokom dana – kaže Aličić, koji dodaje kako Operativni centar CZZDK nije zaprimio pozive iz drugih općina u ZDK.

-Vodostaj rijeke Bosne još uvijek nije tako visok, tako da nema izlijevanja Bosne u naseljima kroz koja polazi u ZDK- kaže Aličić.

(RTV SLON)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti