Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Košarkaši Gradine zadržali lidersku poziciju

kosarkasi

U okviru 21. kola A1 lige KSBiH košarkaši Gradine iz Srebrenika su na svom parketu dočekali ekipu Promo Donji Vakuf. Košarkaši Gradine su važili za favorita ovog susreta s obzirom da su ovo kolo dočekali kao prvoplasirana ekipa A1 lige, dok su gosti iz Donjeg Vakufa ovaj susret dočekali na šestoj poziciji. Na samom otvaranju meča u Srebreniku, košarkaši Gradine su uspjeli da nametnu svoj ritam te su već u prvom periodu napravili prednost od 8 poena, tako da je 1/4 završena rezultatom 25:17. U drugu četvrtinu gosti su ušli totalno rasterećeno, što se dalo primijetiti i na njihovoj boljoj igri pa su drugi period igre gosti dobili sa 19:22, a rezultat na poluvremenu je bio 44:39 za košarkaše Gradine.

Nakon odmora, košarkaši Proma su dodatno pojačali tempo svoje igre, te su bez bilo kakvog pritiska nastavljali da pružaju odličnu igru, a sredinom 3/4 su čak i preuzeli vodstvo, koje je kako je vrijeme odmicalo u jednom trenutku iznosilo 5 poena prednosti. Domaći košarkaši su ipak, uz dosta muke, uspjeli da poslože svoje redove, te su najviše zahvaljujući Alibašiću uspjeli da održe prednost na svojoj strani, iako je ona bila dodatno istopljena na 3 poena (66:63), nakon što je Promo dobio i ovaj period igre sa 22:24.

Dosta nervozno su košarkaši Gradine igrali u posljednjoj četvrtini, no ipak su zahvaljujući iskustvu i podršci navijača uspjeli da susret privedu kraju bez nekih većih problema. Posljednju dionicu Gradina je dobila sa 20:16, a krajnji rezultat meča u Srebreniku bio je 86:79. Najbolju igru kod košarkaša Proma pružili su kapiten Mustafica sa 19 poena, 5 skokova i 2 asistencije, Alkić sa 18 poena, 4 skoka i 1 asistencijom, te Kalamujić Faruk sa 12 poena i 5 skokova. Odličnu igru u redovima Gradine pokazali su najefikasniji igrač susreta Alibašić sa 23 poena, 2 skoka i 1 asistencijom, a sjajnom igrom pridružili su mu se Horozić sa 20 poena i 5 skokova i Golijanin sa 15 poena i 4 skoka. Treba također istaknuti igru mladog Mazalovića koji je uz 10 poena upisao i 5 skokova i 1 asistenciju. Hasić je dodao 10 poena uz 8 skokova. Ovim trijumfom košarkaši Gradine su ovjerili prvu poziciju na tabeli A1 lige.

 

 

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI