Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaMAGAZINMuzej istočne Bosne organizuje kreativne radionice

Muzej istočne Bosne organizuje kreativne radionice

Dani evropskog naslijeđa, koji se organiziraju širom evrope sa ciljem da privuku pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke baštine, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava manifestacijom koju će realizirati u partnerstvu sa ustanovama kulture sa područja Tuzlanskog kantona, a u skladu s tim će biti realizirani brojni programi, radionice, okrugli stolovi i koncerti.
Kao jedan od organizatora Muzej istočne Bosne ovim putem poziva sve zainteresirane da se prijave na kreativne radionice gdje će moći da iskuse kako je baviti se nekim zanatom, raditi s rukama i kreirati praktičan upotrebljiv predmet. Učesnici radionica se mogu prijaviti u dvije grupe: rad s drvetom ili tehnike veza, gdje će na jedan zabavan način steći osnovna znanja o starim zanatima ali ujedno i moderna iskustva kako bi se adaptirali današnjem tržištu.
S ciljem razvijanja svijesti o važnosti očuvanja starih zanatskih poslova, njihovoj primjeni u današnjem svijetu te nastavku očuvanja tradicije izrade predmeta za svakodnevnu upotrebu kroz održivo korištenje sirovina, sve radionice su besplatne i svi se mogu prijaviti.
Radionice će se održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla od 23. do 25. septembra. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari