Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Od sutra otvaranje još jednog ulaza i izlaza u UKC Tuzla

U skladu sa odredbama Federalnog štaba Civilne zaštite u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, od sutra, 29. maja 2020. godine, u vremenskom periodu od 7:30 do 16 sati bit će otvoren još jedan ulaz i izlaz, te postavljen trijažni punkt za pješake pacijente i zaposlenike koji dolaze iz pravca Bulevara stepeništem do kompleksa UKC Tuzla.

Pacijentima i osoblju pored novootvorenog trijažnog punkta i dalje na raspolaganju stoji trijažni punkt za ulaz i izlaz na glavnoj kapiji, te izlaz ispred Klinike za interne bolesti.

Na snazi ostaje odluka o poštivanju propisanih higijensko-epidemioloških mjera, održavanja propisane fizičke distance gdje je to moguće, kao i nošenje zaštitne opreme i zabrana okupljanja u većim grupama.

U okviru preoperativne pripreme, od pacijenata će se, pored uobičajenih nalaza, zahtijevati i nalaz testa na COVID-19, ne stariji od tri dana, pri čemu se brisevi pacijentima za testiranje uzimaju u matičnim domovima zdravlja.

Obaveza da pacijenti, pored redovne preoperativne pripreme, imaju i nalaz testa na COVID-19, koji nije stariji od tri dana, važi i za pacijente koji se u Ustanovu upućuju iz drugih kantona u Federaciji BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH, radi zakazanih elektivnih operativnih zahvata.

Mole se pacijenti da se pridržavaju zakazanih termina kako se ne bi stvarale gužve na trijažnom punktu i u čekaonicama.

RTV Slon

VIJESTI

Najnovije vijesti