Petak, 19 Aprila, 2024

Održan sastanak v.d. direktora Porezne uprave Federacije BiH i šefa USAID-ovog FAR projekta

Dana 04.09.2018. godine u Poreznoj upravi Federacije BiH održan je sastanak v.d. direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerifa Isovića i šefa USAID-ovog FAR projekta Marka Campbella sa saradnicima na kojem je razgovarano o nastavku pružanja podrške modernizaciji i unapređenju rada Porezne uprave Federacije BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima unapređenja informacionog sistema, odnosno softverskih rješenja koja će unaprijediti rad Porezne uprave kako bi ona bila što kvalitetniji servis poreznim obveznicima.

U cilju poboljšanja usluga poreznim obveznicima i stvaranja efikasnijeg poreznog okruženja istaknuto je da će se projekat podrške USAID-a nastaviti do kraja 2019. godine.

Na sastanku su pomenuti dosadašnji najznačajniji rezultati zajedničkog rada. Izražavajući zahvalnost za nastavak dalje saradnje istaknuto je da je uz podršku USAID-a do sada unaprijeđena primjena Zakona o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, uvođenje on-line uvjerenja, odnosno omogućavanje svim građanima pristup informacijama o uplaćenim doprinosima, omogućena kvalitetnija priprema inspekcijskog nadzora uz dogradnju ADRIS aplikacije te praćenje postupka inspekcijskog nadzora, urađena nadogradnja on-line sistema za praćenje priređivača igara na sreću, kao i ostvarene bolje mogućnosti za utvrđivanje poreznih obveznika koji ne podnose porezne prijave, odnosno ne izvršavaju svoje porezne obaveze. Podrška koju je USAID pružio u okviru svojih projekata je podrška ne samo Poreznoj upravi nego i Bosni i Hercegovini u cjelini, odnosno svim njenim građanima, a njen krajnji rezultat je veća naplata javnih prihoda i kvalitetniji život građana u svim segmentima života.

 

 

VIJESTI

Najnovije vijesti