Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Oduzet duhan i sportska oprema u vrijednosti od 32.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije su oduzeli duhan i sportsku opremu u vrijednost od 32.000 KM.

Službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, vršeći pojačanu kontrolu na putnoj komunikaciji Brčko-Šamac prilikom kontrole teretnog motornog vozila otkrili su robu stranog porijekla bez zakonom propisane dokumentacije. Tom prilikom koristeći stečeno znanje putem programa EXBS, kao i korištenjem specjalističke opreme za pregled vozila su pronašli i oduzeli razne patike, farmerke i majice.

Na osnovu višemjesečnog operativnog rada, službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, prilikom kontrole putničkog motornog vozila, a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužilaštva BiH otkrili su i oduzeli 120 kg sitno rezanog duhana vlasništvo osobe inicijala S.Ć.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 32.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

VIJESTI

Najnovije vijesti