Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Otvoren Biznis centar u Srebreniku – prilika za mlade poduzetnike

Za web-3

U sklopu obilježavanja 21. juna, Dana općine Srebrenik, danas je, u prisustvu predstavnika privrednog, političkog i kulturnog života općine Srebrenik, svečano otvoren Biznis centar. Renoviranu zgradu Biznis centra simboličnim presijecanjem vrpce svečano su otvorili Nihad Omerović, načelnik općine Srebrenik i Enes Drljević, direktor Udruženja za razvoj “Nerda” Tuzla.

–“Otvaranje Biznis centra pruža šansu mladim ljudima da implementiraju svoje savremene poslovne ideje. U moderno opremljenim kancelarijama osiguran je adekvatan prostor za rad pet malih firmi i otvaranje minimalno deset novih radnih mjesta”, istakao je načelnik Omerović. Biznis centar u Srebreniku otvoren je u sklopu projekta “BESt 4 SMEs – Jačanje poslovnog okruženja za mala i srednja preduzeća kojeg implementira Udruženje za razvoj “NERDA” iz Tuzle, u saradnji s Gradom Tuzla i općinama Srebrenik i Kalesija te BIT centrom Tuzla.

Za realizaciju ovog projekta Evropska unija je osigurala 85 posto  sredstava u iznosu od 481.761 eur, a preostalih 15 posto sredstava izdvojile su loklane zajednice uključene u ovaj projekat. Novoformirani Biznis centar će poduzetnicima ponuditi savremeno opremeljen kancelarskih prostor i usluge poslovne podrške s naglaskom na razvoj preduzeća i pojedinca kroz edukaciju i umrežavanje.

Biznis centar Srebrenik će biti posebno pogodan za smještaj  preduzeća koja pružaju usluge u oblastima informacijsko-komunikacijskih tehnologija, edukacije, standardizacije i osiguranja kvaliteta, marketinga, dizajna i uvođenja novih tehnologija. Već je raspisan i javni poziv mladim poduzenticima za iskazivanje interesa za korištenje savremeno opremljenog prostora, koji traje do 30. juna 2016. godine, a nakon toga Biznis centar će i zvanično početi s radom.

Za web

Za web-5

Za web-2

    VIDEO – https://www.facebook.com/189103791144220/videos/1032749230113001/

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI