Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Peti osumnjičen za Vanjino ubistvo: Karatista iz Velesa trenirao djecu, roditelji ga obožavali

Peti osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo djevojčice Vanje Gorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru, identifikovan je kao Bore Videvski, sportista iz Velesa, koji je, prema navodima tamošnjih medija, uhapšen u svojoj školi sporta za borilačke vještine.

Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, među kojima su Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubistvo — 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Pančea Žeževskog.

Kačio fotografije sa djecom

On je na svojim profilima kačio fotografije sa djecom koju je obučavao borilačkoj vještini. Komentari ispod fotografija svjedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor u sportu, kao i da su ga polaznici i njihovi roditelji obožavali, piše Blic.

Njima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdata međunarodna potjernica zbog navoda da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao region za sada nije poznata, ali se po objavama na društvenim mrežama može vidjeti da je bio aktivan čovjek koji se bavio sportom i disciplinom.

Također je dijelio motivacione poruke i fotografije.

„Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izvještajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon što o čemu ćemo moći da ispričamo više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna potjernica“, naveo je makedonski tužilac Gavril Bubevski.

Podsjetimo, prethodno je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, sumnjiči da je organizovao njenu otmicu. Njemu je takođe određen pritvor od 48 časova, a prilikom dovođenja na sud, pokazao je sramni gest.

Osumnjičeni krišom dovedeni u sud

Videvski je krišom doveden u sud. On je, kako je „Blic“ ranije pisao, sproveden u sudnicu preko garaže zgrade suda, a zatim u lift do trećeg sprata.

Jedini osumnjičeni koji je doveden preko parkinga suda je Velibor Manev. On je bio prvi koji je izveden. Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palčom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubistva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Prema pisanjima portala „Fokus“, sva trojica se nalaze u odvojenim prostorijama, kako ne bi bili meta pobune ostalih zatočenika. Neki od njih su se žalili i na zdravstvene probleme, ali nisu imali većih poteškoća.

Završena obdukcija

Obdukcija tijela 14-godišnje Vanje u Institutu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Skoplju završena je juče i tijelo je predato porodici, prenio je MKD.mk.

Analize nakon obdukcije, koje treba da utvrde uzroke nasilne smrti, vrijeme kada je djevojčica umrla su u toku i nakon što budu u potpunosti završene biće sačinjen obdukcioni nalaz, koji sa svim kompletnim podacima i analizama. On će biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje.

Ovaj izvještaj će biti dio ključnih dokaza u istrazi ovog gnusnog događaja.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti