Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Područna škola u Brijesnici Maloj dobila obnovljen objekat

U proteklim danima okončani su radovi na rekonstrukciji objekta područne škole u Brijesnici Maloj, pa su se i učenici vratili u svoje školske klupe. Podsjećamo krajem prošle školske godine Vlada je u saradnji sa Turskom upravom za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) počela rekonstrukciju ovog školskog objekta, ali su se neophodni radovi, nakon početka rekonstrukcije, pokazali znatno obimniji nego je to bila pretpostavka.

Kako bi stvorili optimalne uslove da se učenici vrate u svoj školski objekat, Vlada je sredinom oktobra obećala i dodatna finansijska sredstva za završetak rekonstrukcije. Obećanje je ispunjeno i nastava se već neko vrijeme izvodi u obnovljenom školskom objektu.

„Zadovoljstvo nam je vidjeti da su se djeca, sa tih izdvojenih lokacija, gdje se privremeno izvodila nastava, vratila u ovaj objekat. Kako možemo vidjeti, rekonstrukcija objekta je urađena kvalitetno, a posebno je pohvalna činjenica da su i građani učestvovali u završetku ovih radova”, rekao je premijer Suljkanović i dodao da je sa menadžmentom škole i privrednicima sa ovog područja dogovoreno da se u narednom periodu planiraju i dodatna sredstva, kako bi se za ovaj školski objekat izgradila i školska dvorana, te time dodatno podigao kvalitet izvođenja nastave.

„Zahvaljujući sredstvima TIKA-e, Vlade, naših privrednika, ali i roditelja učenika koji pohađaju ovu školu, škola u Brijesnici Maloj doživjela je svoje novo rađanje”, riječi su direktora škole Almira Hadžića.

(RTV SLON)

VIJESTI

Najnovije vijesti