Srijeda, 28 Februara, 2024

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima u BiH, posebno na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja, mogući su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.  Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu M-5 u Kiseljaku, zbog čega se u vremenu od 08 do 17 sati saobraća usporeno uz povremene obustave saobraćaja.

Zbog radova na sanaciji željezničko-putnog prelaza, danas u vremenu od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš u Malešićima (od pružnog prelaza do mosta Malešići). Za vrijeme obustave, vozila će saobraćati alternativnim pravcem.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti