Nedjelja, 14 Jula, 2024

Pojačan promet na GP Doljani

Bihamk15052014

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća nesmetano i uz povoljne uslove za vožnju. Ponegdje u dionicama uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozači teretnih vozila se mole da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene sgnalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Jablanica-Mostar, Buna-Tasovčići, Nemila-Topčić Polje, Banja Luka-Čelinac, Priboj-Simin Han, Rakovica-Kobiljača, kao i puteve na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

 Pojačan je izlaz vozila iz BiH na graničnom prijelazu Doljani, dok na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

VIJESTI

Najnovije vijesti