Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima u BiH

Za danas od 17 sati planirano je puštanje u promet novoizgrađene dionice autoputa A-1 Tarčin-Ivan.

Zbog deminiranja terena i sutra od 08 do 16 sati aktuelne će biti povremene polusatne obustave na magistralnom putu Konjic-Jablanica, kod mjesta Orahovica (Konjic).

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac I Živinice-Đurđevik.

Na magistralnom putu M-17 na semaforiziranom raskršću u Konjicu, danas (28.10.) se izvode radovi na redovnom održavanju svjetlosne signalizacije, zbog čega je moguće sporije saobraćanje.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Velika Kladuša,Bosanski Brod, Izačić i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno u periodu od 01.11. do 01.04.

Pred nama su dani vikenda i praznik, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

VIJESTI

Najnovije vijesti