Utorak, 5 Decembra, 2023

Preminuo Kristijan Smiljanić, osnivač i vlasnik kompanije “Leftor”

Kristijan Smiljanić, osnivač i direktor tuzlanske tvrtke Leftor preminuo je jučer u Tuzli, u 39. godini života.

Prema informacijama s portala Tuzlanski.ba, Smiljanić je već određeni period imao zdravstvenih problema zbog čega je bio podvrgnut i operaciji srca. Nažalost, jučer je izgubio najvažniju životnu bitku uslijed prestanka rada srca.

Smiljanić je prije više od deset godina uspješno pobijedio karcinom, te nastavio sa uspješnim razvijanjem kompanije i realizacijom brojnih uspješnih ideja.

Kristijan Smiljanić i kompanija “Leftor” koju je osnovao omogućavala je mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u “Leftoru”.

Smiljanić je bio vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio. Iza sebe ima uspješno realizovane brojne projekte poput on-line platformi knjiga.ba, tanjir.ba, pracenje.ba eros.ba. i mojWeb.ba.

Idejni je tvorac aplikacije “Afazija” koja je namijenjena osobama s teškoćama u jeziku, govoru, čitanju, pisanju i računanju.

Kompanija Leftor d.o.o. Tuzla je osnovana 2006. godine. Početni kapital je vlasnik, Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, dipl.ing.el.teh., obezbjedio pobjedom na konkursu austrijskog programa za podsticanje poduzetništva pri Univerzitetu u Tuzli, kao nagradu za najbolje pripremljen i prezentiran poduzetnički biznis plan.

DK

VIJESTI

Najnovije vijesti