Subota, 20 Aprila, 2024

Prosinečki ponovo operisan

Podsjećamo, Prosinečki je prije desetak dana nakon povratka iz Španije imao operaciju slijepog crijeva, a za razliku od prve, druga operacija čuvana je u maksimalnoj tajnosti.

Prema prvim informacijama, Prosinečki je vraćen na Intenzivnu njegu KCUS-a gdje će nastaviti proces rehabilitacije, a još uvijek nije poznato kada bi mogao napustiti bolnicu.

Prva operacija trajala je blizu četiri sata i obavio ju je dr. Jusuf Šabanović, a treba istaći da druga operacija nija nije bila toliko zahtjevna kao prva i selektor ju je dobro podnio.

“Nakon operativnog zahvata te još jednog korektivnog zahvata obavljenog prije dva dana zdravstveno stanje selektora Roberta Prosinečkog je stabilno, ali će na preporuku ljekara ostati još nekoliko dana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Postoperativni postupak zahtijeva mirovanje i ljekarski nadzor, zbog čega selektor nije u mogućnosti da odgovara na telefonske pozive”, saopćeno je iz NS BiH.

Problemi sa slijepim crijevom kod Prosinečkog su se pojavili nakon povratka iz Španije gdje smo igrali prijateljsku utakmicu, a selektor reprezentacije BiH zbog toga nije bio na otvorenju nove poslovne zgrade Nogometnog saveza BiH, a nije bio ni u Dablinu na izvlačenju grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora reprezentacije BiH, a na tom mjestu zamijenio je Mehmeda Baždarevića.

(KLIX)

VIJESTI

Najnovije vijesti