Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Semir Brkić iz Konjica slika poput Picassa

semir-2

Ovaj učenik 6. razreda osnovne škole ima fotografsko pamćenje pa svaku svoju sliku naslika do najsitnijeg detalja. Njegov otac Husein Brkić za portal Radiosarajevo.ba otkrio je da je Semir još u drugom razredu pokazivao ljubav prema slikarstvu, zbog čega su ga upisali u školu slikanja u Konjicu.”Već smo prodali četiri njegove slike, tako da se praktički sam financira, a i rodbina iz dijaspore pošalje nešto od pribora što mu je potrebno. Uglavnom su to kistovi, platna i boje”, rekao je Semirov otac.

semir-3

Semir od materijala koristi akril na kartonu, a omiljena tema mu je priroda. Iako ga mnogi prozivaju pravim malim čudom, Semirov dan se ne razlikuje previše od prosječno dana njegovih vršnjaka.

semir-1

semir-4

“On ustane u sedam, jer je prva smjena u školi gdje bude do 13 sati. Ponedjeljkom ima trening i navečer školu slikanja. Srijedom i nedjeljom, također trening, a subotom igra utakmice u ligi mladih u Hercegovini. Zadaću radi čim dođe iz škole, malo odmori, zatim uči i priprema se za naredni školski dan, a onda se malo i igra sa svojim vršnjacima”, ispričao je njegov otac za Radiosarajevo.ba.

VIJESTI

Najnovije vijesti