Četvrtak, 2 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISLAO PORUKE NEPRIMJERENOG SADRŽAJA: U Sarajevu uhapšen profesor zbog uznemiravanja učenica

SLAO PORUKE NEPRIMJERENOG SADRŽAJA: U Sarajevu uhapšen profesor zbog uznemiravanja učenica

Profesor jedne sarajevske srednje škole uhapšen je zbog sumnje da je uznemiravao maloljetne učenice.Riječ je o starijem muškarcu koji se sumnjiči da je učenicama slao poruke neprimjerenog sadržaja sa seksualnom konotacijom.

Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, a naredbi Suda BiH.

Zbog zaštite žrtava i oštećenih, Federalna uprava policije i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, ne mogu javnosti dati više detalja o navedenom predmetu.

Aktivnosti su poduzete u okviru predmeta koji se odnosi na krivično djelo iz člana 29. Zakona o ravnopravnosti spolova, a odnosi se na neprimjereno ponašanje i uznemiravanje učenica od prosvjetnog radnika.

U skladu sa naredbom Suda Bosne i Hercegovine, izvršeno je izuzimanje određene dokumentacije i elektronskih uređaja, u svrhu prikupljanja dokaza, a osoba koja je lišena slobode bit će predata postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Zbog zaštite identiteta i integriteta oštećenih koje su maloljetne osobe, postupajuće institucije nisu u mogućnosti dati više informacija ili detalja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari