Četvrtak, 25 Jula, 2024

Sve selekcije Silver Kings-a ubilježile pobjede protiv vršnjaka iz Živinica

silver-kings

Jučer su  odgovarajuce selekcije Silver Kings odmjerile  snage protiv vrsnjaka Spartans Zivinice u SRC Srebrenik. Program je poceo u 11h pionirskom utakmicom, u kojoj je domaca ekipa ubiljezila trecu pobjedu za redom.
Nosioci igre Eldin Suljic, Azur Zahirovic i Haris Krticic su jos jednom odradili posao za ekipu, te stvorili prostora za trenera Adrovica da isprazni klupu, pa su i najmladji clanovi ekipe dobili zavidnu minutazu i pokazali prisutnima sta znaju i umiju, a rezultat je glasio 33:21.
Kadeti Silver Kings su napokon zaigrali kako se to od njih ocekivalo, te su zahvaljujuci granitnoj odbrani koju je postavio trener Emir Jasarevic i leprsavoj igri u napadu pod vodstvom Amara Salkica i Sanjina Mehmedovica, Spartance ispratili u Zivinice rezultatom 47:13.
Najzanimljivija je svakako juniorska utakmica, a u neizvjesnoj zavrsnici Silver Kings su pod dirigentskom palicom Mirsada Salkica izasli kao pobjednici. Stariji juniori Benjamin Sinanovic i Sulejman Salkic su bili odlicna podrska najuspejsnijoj generaciji Silver Kingsa, momcima koji su 2014. godine osvojili trece mjesto na Drzavnom takmicenju, a to su: Mesa Lelic, Belmin Lelic, Vehbija Hodzic, Haris Bjelic, Amir Moranjkic.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI