Subota, 18 Maja, 2024

Svečano otvorena kulturna manifestacija OGUS 2021.

Na zidinama Starog grada, u prelijepom ambijentu sinoć je svečano otvoreno ovogodišnje izdanje kulturne manifestacije „Srebrenik- otvoreni grad umjetnosti“. Ovogodišnji OGUS otvoren je predstavom „Putovanje“, u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta Tuzla. Program je obogatio i sazlija Ahmet Hogić,a također upriličena je i prezentacija i degustacija tradicionalnih bosanskih poslastica koje su za ovu priliku pripremile žene iz udruženja „Diva „ iz Srebrenika.

Organizator manifestacije je Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, podržana je i od strane gradske i kantonalne turističke zajednice, dok je glavni pokrovitelj Gradska uprava i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović, koji je progodnim govorom i svečano manifestaciju proglasio otvorenom.

 Na svečanom otvorenju manifestacije OGUS prisustvovao je veći broj poklonika kulture iz Srebrenika i okoline, a u ime Vlade TK prisutnima se obratio ministar za kulturu,sport i mlade Zlatan Muratović.

Ovogodišnja manifestacija OGUS trajat će desetak dana uz bogat program i raznovrsne sadržaje kao što su promocije knjiga, pozorišne predstave, koncerti i sadržaji za najmlađe. Svi programi biće održani u i ispred srebreničkog Doma kulture, a ulaz je besplatan.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI