Četvrtak, 7 Decembra, 2023

U Puračiću počeo 159. vašar

U Puračiću kod Lukavca danas je počeo tradiocionalni vašar. Najposjećenija manifestacija na ovom području trajat će tri dana, a ove godine se održava po 159. put.

Tokom tri dana vašara glavne ceste koje vode kroz naselje Puračić bit će zatvorene za saobraćaj. Umjesto automobila, bit će prisutno na stotine štandova na kojima će posjetitelji moći pronaći gotovo sve.

”Izlagači su stigli iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a ima ih i iz Hrvatske i Srbije. Građani su se zaželjeli manifestacije, jer je pandemija korona virusa odradila svoje, pa je nismo organizovali prethodne dvije godine. Pokušali smo ove godine da u organizaciju vašara uključimo što više faktora, kako bi smanjili mogućnost problema, prije svega mislim na Službu hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, policije”, naveo je za RTV Slon Anel Osmanović, predsjednik Vijeća MZ Puračić, koja je jedan od organizatora ove sajamske manifestacije.

Kroz ovu manifestaciju, u tri dana ulicama Puračića prodefiluje na desetine hiljada ljudi, nekada i stotine iz BiH i regije. RTV SLON

VIJESTI

Najnovije vijesti