Nedjelja, 21 Jula, 2024

Učenik u Živinicama navodno prijetio da će ubiti vršnjake, policija tvrdi da nema razloga za panikom

U Prvoj osnovnoj školi u Živinicama zavladala je panika zbog navodne prijetnje učenika, koji je naveo da će donijeti pištolj kojim će izvršiti ubistvo vršnjaka. Jedan od zabrinutih roditelja slučaj je prijavio policiji iz koje je za Klix.ba potvrđeno da razloga za panikom nema.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić za Klix.ba je kazala da je jedan od roditelja učenika iz Prve osnovne škole u Živinicama uputio prijavu sa određenim sumnjama.

“Policijska uprava Živinice vrši provjere navoda te prijave, a koje se odnose na maloljetnog učenika. Iz dosadašnjih provjera nisu utvrđene nikakve prijetnje niti bilo kakve mogućnosti za donošenje vatrenog oružja”, dodala je Sprečić.

Prema navodima jednog od roditelja, učenik je prijetio da će u školu donijeti vatreno oružje, odnosno pištolj kojim će izvršiti ubistvo svojih vršnjaka.

Inače, ovo nije prva prijava koja se odnosi na navodno nasilje u školama u Tuzlanskom, a sa kojom se policija susrela. U skoro svim dosadašnjim slučajevima utvrđeno je da su bila u pitanju lažna stvaranja panike.

Klix

VIJESTI

Najnovije vijesti