Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIVozač autobusa iz BiH kažnjen u Hrvatskoj s više od 3 000...

Vozač autobusa iz BiH kažnjen u Hrvatskoj s više od 3 000 KM, oduzeta mu kartica vozača

Policija je precizirala kako je nadzorom utvrđeno da je vozač bosanskohercegovačkog prevoznika upravljao autobusom i pritom koristio karticu vozača koja nije valjana pa je kažnjen novčanom kaznom od 11.400 kuna i oduzimanjem kartice vozača.

Policajci Mobilne jedinice prometne policije utvrdili su tokom vikenda u preventivno-represivnoj akciji nadzora vozača autobusa kod graničnih prelaza Bregana i Goričan prekršaje tri poljska, dva bugarska te kod jednog bosanskohercegovačkog i jednog češkog prevoznika. Policija je precizirala kako je nadzorom utvrđeno da je vozač bosanskohercegovačkog prevoznika upravljao autobusom i pritom koristio karticu vozača koja nije valjana pa je kažnjen novčanom kaznom od 11.400 kuna i oduzimanjem kartice vozača.

Kod jednog poljskog prevoznika je utvrđena manipulacija potvrdom kojom je vozač izjavio da je bio na odmoru premda je imao vidljive prelaze državne granice te mu je naplaćena kazna u iznosu od 12.600 kuna, dok su druga dva poljska prevoznika nepravilno koristila tahograf pa su kažnjeni s po 500 kuna. Kod češkog prevoznika utvrđen je nepravilan unos podataka na kartici vozača i nepravilni skraćeni dnevni odmor, za što su mu naplaćene kazne u iznosu od 500 i 150 kuna, dok su kod dva bugarska prevoznika utvrđena nepravilna korištenja tahografa za što su kažnjeni sa 1533 i 500 kuna.

U policiji ističu da će narednim vikendima pojačano nadzirati vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku te i na taj način pokušati preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari