Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETNa biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica učestvuju i biciklisti iz Srebrenika

Na biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica učestvuju i biciklisti iz Srebrenika

1 1 3

Klub ekstremnih sportova “Limit” iz Bihaća četrnaesti put organizira biciklistički maraton Bihać-Srebrenica. I ove godine bihaćkim biciklistima pridružili su se biciklisti iz drugih gradova BiH, ali i evropskih zemalja. Većina ih dolazi iz biciklističkih klubova, a ima i onih koji individualno učestvuju u maratonu. Zahvaljujući biciklistima iz Tinje, Špionice i Srebrenika , naša općina će imati svoje učesnike na ovom značajnom maratonu koji se održava pod motom ” Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi”.

Povodom tragedije stradanja nedužnih civila u Srebrenici, među kojima je zasigurno bilo i sportaša, suosjećajući sa patnjom i bolom preživjelih Srebreničana, sportaši, ljubitelje prirodi i ove godine organiziraju masovni biciklistički maraton od Bihać do Srebrenice. Na ovaj način odaje se počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase” Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi”.

2 1 2

Učesnici će  biciklima preći sa zapadne na istočnu stranu Bosne i Hercegovine trasu dugu oko 500.km.
Osnovni cilj je da omladina i sportaši koji učestvuju u vožnji biciklom ponesu navedenu parolu iz Bihaća, prođu planiranu trasu u više etapa vozeći se magistralnim i ostalim sigurnim putovima do Srebrenice. U ovoj aktivnosti, po dosadašnjem interesovanju sportaša, broj učesnika jeoko 300 biciklista i 20 pratioca.

3 2 1

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari