Srijeda, 21 Februara, 2024

BIHAMK – Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Zbog kiše koja je padala tokom noći, u centralnim i jugoistočnim krajevima saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone. Savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju.

Zbog održavanja godišnjeg sajma povodom vjerskog praznika Svih svetih, danas od 7 do 22 sata doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-14.1 u Odžaku. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati kroz grad (ulicama Nova ulica-Hanke i Reže Porobića). Iz istog razloga na magistralnom putu M-14.2 Orašje-Bosanski Šamac, na lokalitetu Donja Mahala („Šibovače“) saobraćaj će biti obustavljen od 07 do 19 sati, a vozila će saobraćati lokalnim saobraćajnicama u Donjoj Mahali (ulicama Stjepana Radića, Franjevačka, Vladimira Nazora i Ivana Gundulića, preko Tolise ulicom Vladimira Nazora).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Putnička vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su i radovi na mostu na ulazu u Jajce na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Jajce. Vozila na ovoj lokaciji saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti