Subota, 20 Jula, 2024

BIHAMK – Na graničnim prelazima zadržavanja do 30 minuta

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek ponegdje pada kolovoz je mokar i klizav. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-18 Olovo-Kladanj, pa se na mjestu izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo putne pravce: Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde, Teslić-Karuše, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti