Srijeda, 21 Februara, 2024

BIHAMK-Obustave saobraćaja na pojedinim dionicama

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog uklanjanja eksplozivnog sredstva zaostalog iz rata ispod mosta na rijeci Sani u Bosanskom Novom, danas od 16 do 18:30 sati doći će do obustave saobraćaja na dionicama magistralnih puteva M-4 i M-14 Prijedor-Bosanski Novi-Bihać, koje prolaze kroz Bosanski Novi.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega će na ovoj dionici doći do obustave saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Počeli su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-445 Lješevo-Visoko, zbog čega će vozila saobraćati usporeno u vremenskom periodu od 07 do 19 sati.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti