Utorak, 5 Decembra, 2023

BIHAMK- Saobraćaj u BiH odvija se po mokrom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Drežnica, na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, na snazi je obustava saobraćaja. 

Ugaženog snijega i leda na kolovozu jutros ima u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Šuica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je korištenje lanaca.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Doboj-Tuzla, Olovo-Tuzla-Orašje, Cazin-Velika Kladuša i Livno-Tomislavgrad.

Na ostalim putevima u našoj zemlji kolovoz je pretežno mokar, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, kao i od obrušavanja sniježnih lavina. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog nestabilnosti mosta na graničnom prelazu Brčko-Gunja, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti