Utorak, 5 Decembra, 2023

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Kvalitet zraka

Kvalitet zraka za dan 29.01.2019 godine ne može se ocijeniti na lokalitetima Bukinje, Mobilna. Kvalitet zraka za dan 29.01.2019 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Lukavac. Kvalitet zraka za dan 29.01.2019 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetu Živinice.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,86 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 11 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih, imale su jednu intervenciju na gašenju požara:

Općina Gradačac

VJ Gradačac imala je intervenciju ul. Raifa Šaldića gdje su gasili kuću .Požar ugašen.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti