Četvrtak, 2 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETBosna i Hercegovina domaćin svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za seniore i...

Bosna i Hercegovina domaćin svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci za seniore i seniorke

Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom organizacije Svjetskog prvenstva za seniore i seniorke koje će se održati u Sarajevu od 4. do 11. novembra ove godine u Areni hotela Hills.

U našu državu stići će 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih ekipa iz svih dijelova svijeta.

Prisutnima se obratio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, koji je ujedno i predsjednik organizacionog odbora takmičenja.

“Imat ćemo priliku da ugostimo najbolje reprezentacije sjedeće odbojke koje nam dolaze iz svih dijelova svijeta. To je jedan veliki sportski događaj i velika manifestacija koja se održava u Sarajevu, a ljudi iz sporta sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine pokazali su da su vrhunski organizator na Zlatnoj i Srebrenoj ligi. Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta podržavaju ovakve manifestacije, a iskreno vjerujem da će Savez sjedeće odbojke uspjeti u svojim profesionalnim namjerama. Oni su sportski kolektiv koji nas je uvijek radovao i donosio najsjajnija odličja. Uvjeren sam da će sve reprezentacije koje dođu u novembru uživati u Sarajevu i da će ponijeti najbolje utiske o gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini”, poručio je Avdić. KLIX

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari