Srijeda, 22 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETBZK iz Švedske u posjeti Srebreniku - Promocija bosanskog jezika i kulturne...

BZK iz Švedske u posjeti Srebreniku – Promocija bosanskog jezika i kulturne historije

Od 13. do 17.2. Škola debate u saradnji s Turističkom zajednicom i Centrom za kulturu i informisanje Srebrenik bili su domaćini djeci i predstavnicima BKC Västra Götaland iz Švedske.
Projekat pod nazivom “Bosanski jezik i kulturna historija Srebrenika” imali su za cilj promovisanje bosanskog jezika kroz organizaciju kulturno-zabavnog programa u sklopu manifestacije Dani povelje, pohađanje nastave učenika u OŠ “Rapatnica” i Prvoj osnovnoj školi, obilazak starog grada Gradina, džamije u Ćojluku, stare vodenice u Babunovićima, posjeta Gradskoj biblioteci, organizacija košarkaškog treninga u klubu Silver Kings, posjeta Memorijalnom centru Potočaru i niz drugih aktivnosti s domaćinama ovog projekta.
Pozitivna priča ovog projekta je povezivanje mladih u dijaspori s jezikom, kulturom i historijom naše zemlje te uspostavljanje veza i projekata sa udruženjima, školama i ustanovama.
Organizatori se zahvaljuju roditeljima članova Škole debate na velikoj podršci i saradnji, menadžmentu škola OŠ “Rapatnica”, Prve osnovne škole Srebrenik, MSŠ “Srebrenik”, kao i sponzorima ovog projekta: Fatimi Zahirović, Aneli Karić-Husarić, Pizzerija Hamby Srebrenik, Aščinica i Ćevabdžinica “Bosna” kod Hadžije i Zlatara Karić

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari