Srijeda, 8 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETCIK BiH pokrenuo informativnu kampanju ‘Kako glasati?’

CIK BiH pokrenuo informativnu kampanju ‘Kako glasati?’

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine pokrenula je informativnu kampanju pod nazivom “Kako glasati?”.

Cilj ove kampanje je upoznati državljane Bosne i Hercegovine sa biračkim pravom, na koji način mogu glasati i kako ispravno popuniti glasački listić na predstojećim Općim izborima u BiH zakazanim za 2. oktobar.

S obzirom da osiguranje objektivne i pravovremene informacije državljanima BiH ima vitalni značaj, TV spot “Kako glasati?” je dostavljen svim elektronskim medijima u BiH na objavljivanje.

Svi zainteresirani online mediji, udruženja i pojedinci mogu objaviti spotove Centralne izborne komisije BiH na svojim portalima i društvenim mrežama.

Centralna izborna komisija BiH poziva i sve ovjerene političke subjekte za učešće na Općim izborima 2022. godine u BiH da u vezi sa ispravnim i zakonitim načinom popunjavanja glasačkih listića objavljuju samo zvanične video klipove Centralne izborne komisije BiH.

Ovi i svi drugi edukativni, informativni a uskoro i motivirajući spotovi dostupni su na web stranici Centralne izborne komisije BiH kao i na you tube kanalu Centralne izborne komisije BiH, navodi se u saopćenju CIK-a BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari