Petak, 19 Aprila, 2024

CIK izdao novu naredbu Glavnom centru za brojanje

Centralna izborna komisija BiH je na 6. hitnoj, korespodentnoj sjednici održanoj danas usvojila Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na biračkom mjestu 155A019 za nivo Izborne jedinice gradskog područja 2 – Stari Grad – 155 po političkim subjektima i kandidatima. 

Ponovno brojanje, kako su saopćili iz CIK-a, po navedenoj naredbi će početi u utorak, 12. januara 2021. godine u 10 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, u Zetri, prema dinamici koju je utvrdio direktor Glavnog centra za brojanje. 

– Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu. U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja – kazali su iz CIK-a. 

VIJESTI

Najnovije vijesti