Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Danas predstavljanje Izvještaja EK o BiH

eu

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark danas će zvanično uručiti predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću Izvještaj Evropske komisije o BiH za 2015. godinu.

Izvještaj o Bosni i Hercegovini dio je paketa proširenja koji će komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn predstaviti Odboru za vanjske poslove Evropskog parlamenta u utorak u devet sati.

Paket proširenja propisuje Strategiju proširenja Komisije za trenutni mandat Evropske komisije i postavlja detaljnu procjenu reformskih nastojanja u zemljama proširenja.

Paket održava pristup Komisije u rješavanju prvo osnovnih pitanja, prioritetno se baveći reformama u vezi sa osnovnim pitanjima vladavine prava, ekonomskog upravljanja i konkurentnosti, te reforme javne uprave.

Paket proširenja za 2015. godinu  sastoji se od Strategije proširenja i izvještaja o Albaniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj.

Izvor: BHRT

VIJESTI

Najnovije vijesti