Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETDžindić: Subvencionirat ćemo troškove električne energije za oko 70.000 građana

Džindić: Subvencionirat ćemo troškove električne energije za oko 70.000 građana

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku o subvencioniranju troškova električne energije za oko 70 hiljada građana u iznosu od po 20 KM.

Ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Nermin Džindić kazao je kako je ovaj model, kojim će dodijeliti sredstva za oko 70.000 građana, najlakši koji se primjenjuje još od 2011. godine.

“Razmatrali smo nekoliko modela i načina, na kraju smo se usaglasili da je ovaj model koji je primjenjivan od 2011. najlakšji za sprovesti. Vlada FBiH će za oko 70.000 korinsika za narednih pet mjeseci dodijeliti 20 KM i to je direktna mjera od 100 KM po porodici. Ostaje odluka iz 2011. godine + pet i + sedam KM iz Elektroprivrede HZHB koja se neće ukidati nakon pet mjeseci”, najavio je ministar Džindić.

Džindić kaže i da su ovo dodatna izdvajanja koja će sprovesti Elektroprivreda FBiH i Elektroprivreda HZHB. Također, ovaj model predložen je na razmatranje i Vladi Kantona Sarajevo.

” Ovaj model koji smo danas usvojili, predložili smo i Vladi KS a odnosi se na subvencioranje plina s obzirom da se 80 posto plina koristi u KS. Ja se nadam da će do 22 augusta . Vlada KS ovaj model razmotriti i dati saglasnost”, izjavio je Džindić nakon današnje sjednice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari