Utorak, 26 Septembra, 2023

Emil Begunić iz OŠ Rapatnica prvak BIHAMK-ovog saobraćajno-obrazovnog takmičenja

Dana 03. juna 2023. godine u OŠ ”Avdo Smailović” u Sarajevu održano je 27. Saobraćajno/prometno-obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje. Školsko kvalifikaciono saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje realizovano je u periodu od 15. maja do 19. maja 2023. godine u okviru kojeg su takmičari elektronskim putem popunjavali online testove na BIHAMK-ovoj softverskoj platformi „e-testovi“. Svi takmičari koji su zadovoljili kriterije date Pravilnikom, direktno su se plasirali na Finalno takmičenje.

Na Finalnom saobraćajno – obrazovnom takmičenju učešće je zauzelo ukupno 52 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Ove godine takmičenje je održano po starom sistemu, odnosno sastojao se teoretskog i praktičnog dijela (poznavanje saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalno pripremljenoj stazi – poligonu).

Na osnovu pojedinačnih rezultata sa finalnog takmičenja određena su prva tri mjesta u konkurenciji djevojčica i dječaka.

U konkurenciji djevojčica najbolje rezultate postigli su:

1. Amna IMŠIĆ, ”ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA” BREZOVO POLJE,
2. Maida ŠEHIĆ, OŠ ”DUBRAVE” ŽIVINICE,
3. Lana PETROVIĆ, OŠ ”SV. FRANJO” TUZLA.


U konkurenciji dječaka najbolje rezultate postigli su:

1. Emil BEGUNIĆ, OŠ ”RAPATNICA” SREBRENIK.
2. Adin TURAK, OŠ ”SEONICA” KONJIC,
3. AJNUR HADŽIĆ, ”ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA” BREZOVO POLJE.

Najbolje plasiranim pojedincima organizator je obezbijedio vrijedne nagrade (bicikla i diplome), dok su svim takmičarima, školama i nastavnicima podjeljene zahvalnice za učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Ekipu BIHAMK-a koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Europskom takmičenju čine dva dječaka i dvije djevojčice, a detaljne informacije o daljnjim aktivnostima biće naknadno dostavljene takmičarima i njihovim trenerima.

Europsko takmičenje/natjecanje održati će se u Baru u Crnoj Gori u periodu od 22.-25. septembra/rujna 2023. god.

VIJESTI

Najnovije vijesti