Utorak, 7 Februara, 2023
NaslovnicaMAGAZINEvropska sedmica mobilnosti 2022. – ,,Bolja povezanost”

Evropska sedmica mobilnosti 2022. – ,,Bolja povezanost”

Od 16. do 22. septembra 2022. godine građani zemalja Evropske unije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja će imati priliku da učestvuju u najpopularnijem događaju na svijetu vezanom za urbanu mobilnost pod nazivom „Evropska sedmica mobilnosti“ (ESM).

Centar za životnu sredinu iz Banje Luke nacionalni je koordinator ove kampanje, a tim povodom, poziva sve opštine i gradove u Bosni i Hercegovini da se priključe obilježavanju ,,Evropske sedmice mobilnosti” i obilježavanju 22. septembra, “Svjetskog dana bez automobila”.

Za ovogodišnju Evropsku sedmicu mobilnosti sedam gradova/opština iz Bosne i Hercegovine prijavili su svoje učešće: Bijeljina, Sarajevo, Vlasenica, Vogošća, Mostar, Zavidovići i Banja Luka.

Ovogodišnja tema EVROPSKESEDMICEMOBILNOSTI jeste „Bolja povezanost“, dok je moto poziva na akciju ,,Kombinuj i kreći se!”.

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije još je 2002. godine pokrenula kampanju „Evropska sedmica mobilnosti“ koja se svake godine organizuje u više od 2500 gradova širom svijeta. ESM završava 22. septembra obilježavanjem „Svjetskog dana bez automobila“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari