Petak, 3 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETFS Ukrajine uputio protest UEFA-i, FIFA-i i N/FS BiH zbog utakmice Rusija...

FS Ukrajine uputio protest UEFA-i, FIFA-i i N/FS BiH zbog utakmice Rusija – BiH

Ukrajinski Fudbalski savez uputio je protestno pismo UEFA-i i FIFA-i nakon što je jučer potvrđeno da će Bosna i Hercegovina igrati prijateljski susret sa Rusijom u novembru.

Ukrajinci nisu objavili tačan sadržaj pisma, ali su dali do znanja da se radi o protestnom pismu koje bi trebalo izvršiti pritisak na Evropsku i Evjetsku nogometnu federaciju.

O tom pismu je za N1 govorio Andrew Todos, prvi čovjek popularnog podcasta Zorya Londonsk, a koji dugi niz godina izbliza prati sve što se događa u ukrajinskom fudbalu.

“U tom pismu se traži odgovor na pitanje zbog čega se dozvoljava odigravanje utakmice, te je izražena velika ljutnja spram odluke da se ta utakmica dozvoli. Također, poslali su pismo i čelnicima Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine u kojem se traži da savez povuče svoju odluku o odigravanju utakmice. Nažalost, ne vjerujem da će to imati ikakvog efekta, ali bitno je da je Ukrajina reagovala”, rekao je Todos za N1.

Todos je u Bosni i Hercegovini boravio netom prije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u novembru prošle godine, a iz naše zemlje se vratio sa lijepim impresijama. N1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari