Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Građanima BiH za ulazak u Srbiju više ne treba PCR test

Granična policija Bosne i Hercegovine dobila je obavijest Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije o novim uputama za osobe koje ulaze u Srbiju iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti covid-19, a koje stupaju na snagu 14. januara 2021. godine.

– Novim uputama o načinu primjene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju osobama koje dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti covid-19, a radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, između ostaloga je propisano da je osobama koje u Republiku Srbiju dolaze iz država s nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to iz svih država svijeta, izuzev Bosne i Hercegovine, Republike Albanije, Republike Bugarske, Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore, dozvoljen ulazak u  Srbiju pod uvjetima da posjeduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata – navode iz Granične službe.

Informacije o ostalim uvjetima ulaska u Republiku Srbiju mogu se dobiti isključivo od nadležnih organa navedene države, navode iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

VIJESTI

Najnovije vijesti