Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETHrvatska: Razmišlja se o vraćanju vojnog roka

Hrvatska: Razmišlja se o vraćanju vojnog roka

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić izjavio je u srijedu da se razmišlja o vraćanju obveznog vojnog roka, no iako je siguran da je to ispravan korak drži da se hrvatsko društvo još mora dosta baviti tom temom.

Banožić je rekao kako je on osobno za uvođenje vojnog roka te se posljednjih mjeseci nastojao baviti određenim istraživanjima na tu temu.

Britanska vojska
Foto: Ilustracija

Iznio je podatak po kojem uvođenje obveznog vojnog roka podržava gotovo dvije trećine građana, ali, kaže, kod uvođenja vojnog roka važan je motiv, a to su sigurnost i stabilnost.

Nije baš ispravan motiv to što su roditelji najčešće za uvođenje vojnog roka prije svega zbog odgojnih mjera za djecu, dodao je.

Hrvatskoj motiv trebaju biti sigurnost, stabilnost, služenje prema vlastitoj državi, idealima koji su nastali kao temelji Hrvatske vojske, hrabrost i želja da se osjećamo sigurno i cjelovito.

“To su ispravni motivi”, poručio je ministar, ustvrdivši da se tom temom hrvatsko društvo još mora dosta baviti, ali ispravan je korak ići prema vraćanju obveznog vojnog roka, prenosi Hina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari