Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatu kazna od 43.915 eura, nije plaćao radnike i nisu bili prijavljeni

Hrvatu kazna od 43.915 eura, nije plaćao radnike i nisu bili prijavljeni

Glavni carinski ured u Karlsruheu izrekao je novčanu kaznu od 43.915 eura poduzetniku s područja Karlsruhea zbog nezakonitog zapošljavanja radnika bez valjanih boravišnih dozvola, kršenja obaveze trenutne prijave i doprinosa za socijalno osiguranje kao i neisplate zakonske minimalne plaće, piše Fenix Magazin.

U sklopu policijske kontrole gradilišta, provjereno je dvoje srpskih radnika koji su ilegalno boravili i radili u Njemačkoj . Suprotno obećanjima poslodavca, nisu imali valjanu boravišnu dozvolu koja im daje pravo na rad. Dobili su izgon iz Njemačke i zabranjen im je ulazak i boravak više od dvije godine.

Daljnjim istragama financijske kontrole protiv ilegalnog rada (FKS) Glavnog carinskog ureda u Karlsruheu utvrđeno je da je poslodavac sa sjedištem u Karlsruheu dvojicu Srba koristio na gradilištu njemačkog trgovačkog lanca. Tamo mu je povjereno izvođenje građevinskih radova kao podizvođaču. Međutim, tokom kontrole utvrđeno je da radnici imaju besplatan smještaj ali nisu dobili plaće. Uz to, istražitelji su uspjeli dokazati da 39-godišnji Hrvat nije podnio prijave za svoje zaposlenike i nije uplatio doprinose za socijalno osiguranje (zdravstveno, mirovinsko…). Tokom ispitivanja, poslodavac je izjavio da ne poznaje srpske radnike.

Međutim, nakon opsežnih istraga Glavnog carinskog ureda u Karlsruheu, njegov iskaz je pobijen. Poslodavac je prihvatio novčanu kaznu, koju sada otplaćuju na rate, priopćeno je iz policije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari