Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Iftar na otvorenom u Srebreniku /FOTO/VIDEO

Veliki iftar na otvorenom, u organizaciji Istanbulske Općine Bajrampaša u saradnji s Općinom Srebrenik i Medžlisom IZ-e, upriličen je i u Srebreniku. Iftar za više od 2000 postača održan je sinoć, najmasovniji iftar ikada, na području ove općine, na Trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku. U oviru iftara organizovan je i vjersko-kulturni program sa bogatim sadržajima gdje su učeni odlomci iz Kur'ana, ilahije i kaside, te nastup naše sugrađanke Melike Moranjkić.

nacelnik1

Općinski načelnik Nihad Omerović u svom obraćanju zahvalio se svim prisutnim na velikom odzivu. Naglasio je, da je ovo prva godina organiziranja velikog iftara na otvorenom u Srebreniku, te da je ovogodišnja brojka od 2000 pozivnica za iftar, dokaz da tradiciju ovakvih masovnih okupljanja postača trebamo nastaviti i narednih Ramazana. Učesnicima iftara obratili su se i Gokhan Balekoglu, zamjenik gradonačelnika Bayrampaše, Refik ef. Hodžić, glavni imam MIZ Srebrenik, Sead ef. Seljubac pomoćnik muftije Tuzlanskog.

Organizatori su se zahvalili svima onima koji su na bilo koji način uzeli učešće u organizaciji iftara, te uputili dovu Allahu, dž.š., da iste nagradi.

iftar8

iftar7

iftar6

iftar5

iftar4

iftar3

iftar2

iftar1

iftar

 

Foto by: Mesud Moranjkić

 

VIDEO – https://www.facebook.com/189103791144220/videos/1029847223736535/

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI