Srijeda, 21 Februara, 2024

Jednomjesečni pritovor zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Općinski sud Živinice prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Džemu Kalajevca (37), nastanjen na području općine Živinice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Postoji osnovana sumnja da je Kalajevac 11. oktobra 2017. godine u Živinicama prvo vrijeđao dvije policajke iz PU Živinice koje su obavljale redovne poslove kontrole saobraćaja. Nakon toga je jednu od policajki, koja je tražila dokumente i pokušala legitimisati njega i vozača u automobilu u kojem se nalazio, sa mjesta suvozača dva puta udario vratima automobila. Tada je istjerao vozača iz automobila, startao vozilo i krenuo u pravcu policajki. Jedna od njih se uspjela izmaći, dok je policajku koju je prethodno povrijedio udarcem vratima, prednjim dijelom automobila udario u koljena i odbacio je u drugu saobraćajnu traku.

Na mjesto događaja su došla i dva policajca iz PU Živinice, te se Kalajevac vratio i počeo vrijeđati i policajce, koji su ga stavili pod kontrolu i lišili ga slobode.

Pripadnici PU Živinice su obavili kriminalističku obradu, te je Kalajevac uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

VIJESTI

Najnovije vijesti