Srijeda, 21 Februara, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,39 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 4,7 m3/s.

 Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, kvalitet zraka za dan 06.11.2018. odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, dok se na lokalitetima Lukavac, Živinice, Mobilna, ne može ocijeniti.

 

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice osim nekoliko tehničkih imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to: Općina Banovići, Vatrogasna jedinica općine Basnovići imala je  intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Treštenica. Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju gašenja požara na pomoćnom objektu (Šupa) u naselju Petrovice Gornje. Požari su lokalizovani i ugašeni.

 

NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“  obavljao je poslove na izuzimanju NUS-a  na području općina Doboj Istok i Živinice.

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ obavljao je radove na završnom uzorkovanju terena na zadatku „Pribitkovići III“ na području općine Banovići i pripremi istog za primopredaju civilnim organima vlasti.

 

 

VIJESTI

Najnovije vijesti