Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETKantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

brana 1 5

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,25 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 1cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 8,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog intenzivnih snježnih padavina na području Karaule (Olovo-Kladanj) policija isključuje sva teretna vozila koja nemaju postavljene lance.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Kvalitet zraka za dan 09.01.2019 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac. Kvalitet zraka za dan 09.01.2019 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima Živinice, Mobilna: Banovići

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih, imale i ntervenciju na gašenju požara i to:

Općina Srebrenik

Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala dvije intervencije:

-Požar na kontejneru

-Požar na dimnjaku. Požari ugašeni.

Grad Tuzla

VJ Tuzla imala je intervencije:

-Gašenje dimnjaka u ulici Abdurahmana Saračevića. Požar ugašen.

-Gašenje dimnjaka u ulici Tomislava Rahmana do 52.Požar ugašen.

Općina Banovići

VJ Banovići imala je intervenciju u mjestu Banović Selo Gdje je gorilo prizemlje kuće u kojoj se nalazilo oko 200 bala sijena. Požar ugašen.

M.O.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari